Technische groothandel zet zelf doseertechnieken in de markt

2021-11-04 08:51:43 By : Mr. Lee Li

Tholen – De jaren heeft Power Plastics een transformatie doorgemaakt. Nog verkopen de groothandel vanuit eigen magazijn het complete assortiment aan materialen voor watertechnische installaties. Daarnaast echter verkoopt het product uit Rijnsburg meer ook zelf product producten. Recente voorbeelden zijn de Power Pulse Venturi, een vier-in-één doseeroplossing, en een lineaire doseerkraan. Wat deze producten speciaal maakt en hoe Power Plastics de laatste jaren van een groothandel ook een ontwikkelingsbedrijf is geworden, vertellen Business Developer Niels van Rooyen en Managing Director Maurice di Stefano.

Niels van Rooyen en Maurice di Stefano

Power Plastics bestaat al ruim 40 jaar en in 2015 werd het bedrijf onderdeel van de Rutec Groep. Het engineeringbedrijf uit die groep, Rutec Engineering, ging vervolgens in 2019 samen met Power Plastics in een nieuw pand in Rijnsburg onder één dak interesse. Maurice: “Hierdoor kunnen wij ons vermogen beter onderscheiden en toevoegde waarde bieden. Wij zijn een technische groothandel geworden. hebben we de afgelopen jaren ook de kennis aan boord gehaald. Alleen als groothandel optreden is in de huidige markt niet meer.” Niels vult aan. “We hebben tegenwoordig meer binding met de klant, omdat we ze hebben ontmoet om te denken te denken. Dat zie je ook terug in onze producten en productontwikkeling.”

Nieuwe doseeroplossing Eén van de producten die uit voortgaande samenwerking en meer klantcontact is gekomen is een Power Pulse Venturi. In de doseeroplossing zijn vier afzonderlijke eenheden in één product geïntegreerd. Niels: “Voor het doseren van telers AB-bakken, waarbij mbv nieuwe doseerkanalen getracht wordt de uitgebreide meststoffen zo optimaal mogelijk aan het irrigatiewater mee te geven.”

Dat doseren van zowel meststoffen als de correctie van de pH, luistert nauw. “Het is belangrijk dat de pH-waarde binnen de juiste bandbreedte zit. Indien noodzakelijk moet het mogelijk zijn om te corrigeren.” Nu komen daar vier afzonderlijke functionaliteiten bij kijken die samen maken dat een telegrafisch document kan doseren. De Power Pulse Venturie systeem van het. "Onze bestaat uit een waterstraalpomp met geplande klep, terugslagklep en regelnaald voor calibratie. Het is niet alleen een product, maar ook een product dat wij van A tot Z zelf hebben ontwikkeld."

Power Puls venturi”; 4 in 1 doseeroplossing

Deze dosisoplossing is vorig jaar uitgebreid getest en sinds dit voorjaar op de markt. Maurice: “Dit product kan installaties de moeite van het zoeken en uitkiezen van verliezen en uiteindelijk montagewerk. Bovendien kunnen wij de complete doseerkanalen desgewenst ook voorbereiden op een roestvrij frame.”

Twee nieuwe doseerkranen waarmee u nieuwe doseeroplossingen kunt maken, maakt het gebruik van een ander product. Het gaat hier om een ​​lineaire dosiserkraan, de Power Lin Valve voor wie in het assortiment van de technische groothandel gaat zoeken. Niels legt uit wat maakt dat dit product handiger is. “In een standaard kogelkraan zit een kogel met een rond gat de vloeistof op een niet- lineaire manier doorlaat. Voor de Lin Valve hebben we de kogel aangepast.” een rechtlijnige regelkarakteristiek geeft een rechtlijnige regelkarakteristiek geeft.

Rechts: “Lin Klep”; Lineaire rvs doseerkraan

Niels geeft ter verduidelijking een rekenvoorbeeld; “Stel dat de kraan bij bijvoorbeeld met 2 bar 1000 liter vloeistof per uur doorlaat bij volledige opening. Als je die kraan 45 graden openzet met onze Lin Valve, dan weet je zeker dat de helft, 500 liter dus, door de kraan gaat. Bij 30 graden is dat dus 333 liter enzovoort. Zonder rechtlijnige regelkarakteristiek is dat niet zo.”

"Tweeling Lin"; dubbele doseerkraan tbv gelijklopen AB bakken

De Lin Valve is beschikbaar in vijf verschillende capaciteitsreeksen. Daarnaast bestaan ​​er van de doseerkraan twee uitvoeringen. De tweede variant luister naar de naam Power Twin Lin. Niels: “Hierbij koppelt een hefboom en een drijfstang met één motor twee doseerkraantjes. Dit resulteert in een mechanische oplossing voor een gelijkloopregeling de procedures in hun AB-bakken gelijk. Telers doen nu vaak elektronisch met 2 motor met 'master-slave' aansturing van een niveaumeter die aan een computer is basiskranen. Wij hebben dat nu mechanische gemaakt inclusief een fine tune mogelijkheid en geven de teler veel bedieningse stuuroptie.”

Bouwpakket Met het doel de assemblage voor de installatie nog meer te bieden biedt Power Plastics ook nog een zelf aanpassing mengkamer aan. Maurice: “Deze kan samen met producten eenvoudig in een tailor made unit ingepast worden.”

Voor meer informatie: Niels van Rooyen Maurice di Stefano Power Plastics bv info@powerplastics.com www.powerplastics.nl 

Publicatiedatum: vr 24 sep 2021 Auteur: Thijmen Tiersma © GroentenNieuws.nl

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | GroentenNieuws.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan ​​​​en zullen blijven verschijnen.