Malmö bestelt 21 batterij-elektrische trambussen bij Van Hool | Engineeringnet

2022-07-29 23:39:26 By : Ms. Gina Wu

Malmö bestelt 21 batterij-elektrische trambussen bij Van Hool

De Lierse busbouwer Van Hool heeft een contract afgesloten met Nobina, de grootste personenvervoermaatschappij in Scandinavië, voor de levering van 21 batterij-elektrische dubbelgelede (24 meter) trambussen. De voertuigen zijn van het type ‘plug-in’.

Trefwoorden: #batterij, #trambus, #Van Hool

ENGINEERINGNET.BE - De bedoeling is om deze trambussen van het type Exqui.City vanaf midden 2022 in het Zweedse Malmö in te zetten voor het openbaar personenvervoer en zullen elektrisch opgeladen worden in het depot van Nobina.

Filip Van Hool, CEO van van Hool: “We zijn er van overtuigd dat de verschillende 100% zero-emissie oplossingen die we aanbieden: batterij-elektrisch, waterstof en trolley, afhankelijk van de plaatselijke toepassing, een antwoord kunnen geven op de vergroening van de bus-vloten waar de openbare vervoersmaatschappijen wereldwijd mee bezig zijn.”

Jens Råsten, Fleet Manager van de Nobina Group: “Wij zijn trots dat we samen met Skåneftrafiken en Van Hool op de ingeslagen weg kunnen doorgaan door de volgende generatie volledig elektrische, emissievrije trambussen als eerste in hun soort in Scandinavië te introduceren.”

De trambussen combineren de flexibiliteit van een bus met de efficiëntie van een tram en hebben een futuristisch design en een hoog niveau van comfort met airconditioning, een laag geluidsniveau en zachte verlichting. De toegankelijkheid is optimaal met een lage instap en een vlotte toegang dankzij de vier dubbele deuren.

Wij duiden het nieuws voor u

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit jouw sector.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle industriële en technische ontwikkelingen.

We sturen geen spam. Lees ons privacybeleid voor meer informatie. Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.