Nieuwe vorstvrije buitenkraan - Installatie.nl

2021-11-16 14:22:29 By : Mr. lu Jack

Home » Nieuws » Nieuwe vorstvrije buitenkraan

Schell komt met een nieuwe, vorstvrije buitenkraan. Het POLAR II armatuur voorkomt vorstschade aan waterleidingen en is eenvoudig te installeren.

Zodra de kraan is gesloten, leegt een binnenventilatiesysteem automatisch de gehele buitenwandarmatuur. Hierdoor kan de kraan na elk waterverbruik volledig worden afgetapt en kan de buitenkraan ook in de winter worden gebruikt. Externe invloeden zoals bladeren, stof en pollen hebben geen invloed op de volledige lediging. De kraan is de hele winter beschermd tegen bevriezing.

De afsluiter in de POLAR II met het interne ventilatieventiel bevindt zich in het achterste derde deel van de buitenmuur en dus in de vorstvrije zone. Wanneer de klep gesloten is, wordt de ventilatieklep geactiveerd in combinatie met de terugslagklep aan de inlaatzijde. Het ventilatieventiel gaat open en het water kan ontsnappen, terwijl de lucht naar binnen stroomt. De O-ring afdichting van hoogwaardig materiaal is geschikt voor drinkwater volgens de KTW-richtlijn (Duitse kwaliteitsnorm voor rubberen en kunststof onderdelen die in contact komen met drinkwater). water) en zorgt voor een duurzame en effectieve afdichting. De O-ring kan worden vervangen door de spileenheid eruit te trekken. Alle onderdelen zijn van buitenaf goed bereikbaar.

POLAR II is gemaakt van hoogwaardig metaal. Het mat verchroomde oppervlak en de beschermende coating voorkomen contact van de kraan met het metselwerk en bieden zo de nodige bescherming tegen corrosie.

De vorstbestendige POLAR II armatuur is verkrijgbaar als montageset voor nieuwbouw en als inbouwklare variant voor montage in bestaande bouw. In de nieuwbouw wordt het armatuur met een G½-schroefdraadaansluiting op de voedingsleidingen aangesloten. De montageset voor bestaande bouw heeft een geïntegreerde koperen leidingaansluiting, met een diameter van 15 mm. Beide versies hebben een traploos verstelbare buis. Zo wordt de wandterminal na montage op de juiste lengte ingekort met de meegeleverde inkortmal.

De vereiste wanddikte bij het installeren van de POLAR II is minimaal 200 millimeter. De POLAR II set is geschikt voor wanddiktes van 200 tot 500 millimeter. De Schell fitting wordt geleverd met een ergonomische 'comfort control lever' en bovenstuk voor de steeksleutel. Er is ook een afsluitbare 'Secur handle' beschikbaar, die beschermt tegen onbevoegd gebruik.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Hybride warmtepompen kennen veel verschillen, constateert de Consumentenbond. Lees meer →

Dat kan van de bucketlist: je mechanica als Lego-figuren. Lees meer →

Groothandelaar Rensa stapt in het professionele schaatsen. Het bedrijf zal Team IKO sponsoren. Lees meer →

Het tekort aan technici blijft groeien. De vraag naar duurzame installatietechniek blijft toenemen, maar het aantal mensen dat dit realiseert blijft achter. Lees meer →

Insmart is Utrechts startup van het jaar geworden. Ze werden genomineerd in de Early… Lees verder →

Aan de Veldlaan in Emmen, een prachtig… Lees verder →

Het grootste installatiebedrijf van Nederland wordt nog groter. Lees meer →

Spirotech neemt een Oostenrijkse fabriek van expansievaten en vacuümontgassers over. Lees meer →

Grote vraag, beperkt aanbod. De markt voor cv-ketels wordt ernstig getroffen door leveringsproblemen als gevolg van schaarste aan grondstoffen of onderdelen. Lees meer →

De inschrijving voor de VSK Awards is gestart. Lees meer →

Met alleen phase-change materialen (PCM's), een slim gebouwontwerp en uitgekiende regeltechniek kom je vaak een heel eind als je een gebouw wilt luchten. Het verhaal van 'minder installaties' mag dan weliswaar een solide basis hebben, maar verkoop is niet altijd even gemakkelijk. Een gesprek hierover met Autarkis-directeur Bert van Dorp.

Uitstel verplichting Gasketelwet: niet 2022 maar 2023