Campagne 'Zo simpel als wat' informeert inwoners over geld- en energiebesparing - Groningen

2022-06-03 20:25:58 By : Ms. megan gu

Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ worden Groningers geïnformeerd hoe ze eenvoudig energie en daarmee geld kunnen besparen. ‘Last van winderigheid? Plaats tochtstrips!’ En: ‘Hou je klep dicht. Plaats een brievenbusborstel!’ zijn twee van de campagne-uitingen die Groningers moeten verleiden om direct actie te ondernemen of naar de website Zosimpelalswat.nl te gaan.

‘Zo simpel als wat’ is een gezamenlijke campagne van de provincie Groningen, alle Groninger gemeenten en twaalf woningcorporaties.

Veel mensen hebben een hoge energierekening die met de huidige energieprijzen alleen maar hoger wordt. Door minder energie te gebruiken is het mogelijk om behoorlijk wat geld te besparen. De bespaartips uit de campagne zijn eenvoudig en kosten vaak niets of heel weinig. De deur dicht doen, geen bank voor de verwarming en korter douchen bijvoorbeeld. De meeste tips kosten niets, het zit vooral in het doen. Op de campagnewebsite staan deze tips op een rijtje met daarachter het verwachte bespaarbedrag.

Om de besparing te kunnen berekenen is het van belang of iemand alleen woont of met partner en kinderen. Dit heeft invloed op onder andere het waterverbruik, gasverbruik en verlichting. Daarnaast maakt het uit of iemand in een appartement, een tussenwoning, een 2-onder-1-kap of vrijstaande woning woont. De bedragen die op de website vermeldt staan bij de bespaartips zijn gebaseerd op een tussenwoning voor een gemiddeld gezin (bestaande uit 2,2 personen).

Gemeenten, energieloketten en woningcorporaties bieden hulp bij besparen. Door bijvoorbeeld gratis energiecoaches in te zetten. Deze coaches komen bij mensen thuis en informeren over alle mogelijke besparingen. Ook zijn Groninger woningcorporaties op verschillende plekken druk bezig met het vernieuwen en verduurzamen van de woningen.

Nieuws.nl brengt sinds 2002 het Nederlandse nieuws, landelijk en lokaal uit jouw eigen gemeente.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief Aanmelden